Paçanga böreği

Şimdi size bir börek tarifi vereceğiz ki yiyenlerin parmak uçlarını midelerinden çıkartacağı bir börek 🙂 O kadar lezzeti yani 🙂 Paçanga böreği;

pacanga boregi1 7412 Paçanga böreği

MALZEMELER
3 yufka
½ çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
Tuz

İçi için;
2 çorba kaşığı tereyağ (zeytinyağı da olabilir)
5-6 dilim pastırma
2-3 adet sivri biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kızartmalık yağ
Galeta unu

Bir tencereye tereyağı koyun, eriyince minik minik doğradığınız biberleri koyun. Pastırmayi ince ince kıyın ve karıştırarak 5-10 dakika kavurun. Başka bir kabın içinde sıvı yağı, yoğurdu ve 1 yumurtayı karıştırın. Tuzunu atın. Yufkaları tezgahın üzerine alın. Üçgen şeklinde kesin. Her bir parçayı hazırladığınız yağlı-yoğurtlu sosla yağlayın. İçlerine harçtan koyun, üzerine yarım kaşık kaşar peyniri rendesi dökün. Sigara böreği sarar gibi ama daha geniş olarak sarın. Yumurtayı bir tabağa kırın. Börekleri önce yumurtaya sonra da galeta ununa bulayarak yağa atın ve kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

pacanga boregi2 9217 Paçanga böreği

Afiyet olsun Melek‘ler.

Paçanga böreği

Advertisements
%d bloggers like this: