Domates Çeşnili kara Biftek

Domates Çeşnili kara Biftek

2 sığır fileto (her biri 170 gram)
2 orta boy domates (uzunlamasına ikiye bölünmüş)
2 yemek kaşığı ekstra sızma zeytinyağı
1 orta boy soğan (doğranmış)
1 diş sarımsak (kıyılmış ya da dövülmüş)
60 gram doğranmış taze fesleğen veya 2 yemek kaşığı kuru fesleğen 1 tutam tuz
1 tutam taze öğütülmüş karabiber
Fesleğen filizi (isteğe bağlı)
Bifteği hafifçe yağlanmış ızgaraya, kömürlerden yaklaşık 8-10 cm uzakta olacak şekilde yerleştirin. İhtiyaç olduğunda çevirerek etin yüzeyi iyice kahverengileşene kadar veya merkezine bir termometre sokulduğunda 75 dereceyi (orta sertlik için) gösterene kadar pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kesebilirsiniz. (Yaklaşık 15 dakika yeterli olacakür.)
Bu arada domatesleri bir kaşık yağla hafifçe yağlayarak kesik yerleri üste gele­cek şekilde ızgaraya yerleştirin. Domateslerin alt kısmı piştiğinde, (yaklaşık 3 daki­ka) çevirin ve yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. (Yaklaşık 3 dakika daha)
Domatesler ızgarada pişerken, kalan 1 yemek kaşığı yağı, soğanı ve sarımsağı ateşe dayanıklı, saplı, orta boy bir kızartma tavasında karıştırın. Tavayı kömürlerin üzerine koyun veya orta-yüksek ateşte ocağın üzerine koyun. Sık sık karıştırarak soğanlar yumuşayana kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin ve fesleğeni üzerine döküp karışürm.
Domatesler yumuşaymca soğan karışımıyla birlikte karıştırın ve tavayı ızgaranın soğuk tarafına koyun veya üzerine kapatıp ocağın üzerinde ılık tutun.
Biftek piştiğinde bir kayık tabağa alın. Domates çeşnisini bir kaşıkla bifteklerin üzerine bulaym. Tuz ve biberle çeşnileyin ve eğer kullanıyorsanız fesleğen filiziyle garnitür yapın.
Servis için etleri ince dilimler hâlinde kesin. İsterseniz biriken et yağını domates çeşnisiyle karıştırın.

2 kişilik

BESİN DEĞERLERİ
Her Porsiyonda: 366 kalori, 31 g protein, 11 g karbonhidrat, 22 g yağ, 5 g doymuş yağ, 70 mg sodyum, 85 mg kolesterol, 3 g lif

Domates Çeşnili kara Biftek

Advertisements
%d bloggers like this: