Karanfilin faydaları

Bu Ot Ağrıya Sinire Birebir!
Kışın yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının çiçeği bakın kaç derde deva..

15-20 metre yüksekliğinde, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının çiçeği ve tomurcukları kurutularak hoş kokulu bir baharat olan karanfil baharatı elde edilir…

İşte bu baharat bir çok hastalığa deva…

İster çayını yapın için, ister yağını çıkar kullan…

İşte karanfilin saymakla bitmeyen daydalaları:

Mutfakta her zaman elimizin altında bulunan Karanfil bitkisinin bakın daha ne gibi kullanım alanları var… Karanfilağacı (caryophyllus aromaticus)
Mersingiller familyasından bir bitkidir.

Anayurdu Molük adalarıdır.
Ayrıca birçok tropik ülkede ve başlıca Zengibar…
Filipinler ve Hindistan’da yetiştirilen, kış aylarında yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Çiçeğinin tomurcuklarına karanfil denir.
Baharat olarak kullanılır.
Çiçeklerinden elde edilen karanfilyağının içeriğinde hidrokarbür, euganol, salisilik asid ve karyofilin vardır. Güzel kokuludur.
Tadı acıdır.
Faydası : Mikropları öldürür.
Ağrıları dindirir.
Sinirleri uyarır
Hazmı kolaylaştırır.
Koku giderir.
İştah açar.
İshali keser.
Bedeni ve zihni yorgunlukları giderir.
Cinsel arzuları kamçılar.
Doğumu kolaylaştırır.
Karanfil esansı diş macunlarında kullanılır. .
Karanfilin faydaları

Advertisements
%d bloggers like this: